Egyedi webáruház készítés, üzemeltetés

Miért válasszam a deelite-shop.eu áruházat?

Milyen szolgáltatás ez pontosan, és milyen előnyökkel jár?

Nagyon sok webáruház megoldás létezik a piacon, ezért jogos a kérdés: mi értelme lefejleszteni egy saját áruházat az alapoktól, hiszen sok szabadon letölthető megoldás létezik már, melyeket ingyen le lehet tölteni és telepíteni.

Milyen további hozzáadott értéket nyújthat egy egyedi fejlesztésű, bérelhető webáruház?


1. A szabadon letölthető webáruházhoz legtöbbször nincs teljes körű magyar nyelvű leírás

Enélkül csak találgatni lehet az egyes funkciók működését illetően. Legrosszabb esetben nem is tudjuk mit és miért csinálunk, csak a megérzéseinkre hivatkozunk. Sok esetben külföldi fejlesztésekről van szó, így a magyar fordítások hiányosak vagy félrevezetőek. Az éles áruházi használat előtt ki kell próbálnunk minden funkciót. Hiába áll a rendelkezésünkre az alap áruházról egy leírás, ha számos nem magyar nyelvű kiegészítője van. Sok olyan funkció előkerülhet, ami további kiegészítőket, funkciókat kínál, de senki nem tud róla pontos felvilágosítást adni.


2. A szabadon letölthető webáruház szakszerű beállításához segítségre van szükség.

Legtöbbször a szabadon letölthető áruházi megoldások alapgondolata, hogy mindenkinek elérhetővé tesznek minél több funkciót. Emiatt nagyon sok, sokszor felesleges funkció is a rendelkezésre áll, és gyakorlott felhasználónak kell lenni, hogy valóban azt kapjuk, amit szeretnénk. Ha sikerül is valamit jól beállítanunk, legközelebb egy félrekattintással el is ronthatjuk. Az oldal közben éles használatban van, de nem tudjuk mit kattintottunk el, és nem tudjuk miért nem működik az oldal úgy, ahogyan szeretnénk.


3. A szabadon letölthető webáruház üzemeltetéséért általában az azt letöltő felel

Amikor nem tudjuk, hogy mikor és mit állítunk be, az a webáruház stabil és folyamatos működését befolyásolja. Minden, az áruház működtetéséből származó kockázatot ilyenkor saját magunk kell, hogy viseljük. Az áruházak sokszor teszik közzé az újabb verziójukat. Egy verzióváltás esetén pedig elromolhatnak olyan funkciók, amelyek nem részei az alap áruháznak.


4. A szabadon letölthető webáruház továbbfejlesztése esetén szakemberre van szükség

Sokszor a szakemberek is nehezen tudják megmondani, hogy egy adott, ismeretlen forrásból feltelepített kiegészítő milyen hatással van egy másik kiegészítőre. Hozzáértő, tapasztalt szakemberre van szükség, ha valamilyen nehézséggel kerülünk szembe. Egy folyamatosan lekötött munkaidejű szakember sokba kerül, ráadásul gyakran nem tudjuk optimálisan kihasználni a szaktudását. Egy fejlesztés első lépése a megvalósítandó üzleti logika megértéséből áll, majd utána a dokumentáció hiánya miatt a pontos működést kell feltérképezni és a szükséges lépéseket, megoldásokat felmérni. Ezek miatt a fejlesztési költségek is magasabbak lehetnek.


5. A szabadon letölthető webáruház hibás működése esetén nem tudunk kihez fordulni

Egészen pontosan a közösséghez fordulhatunk segítségért. Ha valakinek volt már hasonló problémája, akkor közösségi fórumokon kaphatunk tippeket. Egy tippekre épülő webáruház nem biztos, hogy stabil működést fog eredményezni.


6. A szabadon letölthető webáruházak felületei előre elkészített sablonokra épülnek

Bizonyos webáruházakhoz nagyon kedvező áron kínálnak előre elkészített sablonokat. Ezeknek az előnye, hogy nagyon gyorsan és nagyon olcsón tudunk egyedi kinézetet beállítani. Már amennyire egyedi lehet egy mindenki által kedvező áron megvásárolható sablon. Sokszor, ha változtatni szeretnénk valamin, a kezünk erősen meg van kötve, mert nehezen tudjuk ezt megtenni. Előfordulhat az is, hogy több napos munka után jutunk arra a következtetésre, hogy nem lehetséges az, amit szeretnénk, vagy további módosításokra van szükség, ami további módosításokat generálhat. A sablonok készítőjének a motivációja, hogy minél többször adja el az adott beállítást alacsony összegért. Általában segítséget csak több napos várakozás után adnak angol nyelven, vagy rögtön elutasítják a kérést.


7. A szabadon letölthető webáruházak általában különböző programozók által készített beépíthető modulokból állnak

A modulok készítőinek motivációja hasonló, mint a sablonok esetén. Minél több eladást generálni a legkevesebb munka ráfordításával. Akadhat olyan eset, amikor a kiegészítők nem megfelelően működnek, mert nem az adott verziószámhoz készültek, vagy egyéb más módosításokat is tartalmaz az áruház. Ilyenkor szintén egy harmadik félre van szükség, aki a hibás működést megkeresi és kijavítja. Legtöbbször a kiegészítők készítője ezt nem teszi meg, vagy jelentős díjat számol fel nekünk. Az így készült és telepített kiegészítők egyéb biztonsági problémákat is jelenthetnek, mivel a teljes rendszer működését nem vizsgálták meg.


8. A szabadon letölthető webáruházak további rejtett költségeket tartalmaznak

Rejtett, mert a döntés pillanatában nem láthatjuk előre, hogy milyen problémákkal fogunk szembe kerülni, hol és mikor találunk az általunk választott megoldáshoz értő, megbízható szakembert. Nem tudhatjuk, hogy az esetlegesen felmerülő hiba, hibás beállítás, mellékattintás vagy rendellenesség mekkora üzemkiesést okoz. Mennyi vásárlótól esünk el? A saját időnkből a megoldás keresésére fordított idő mekkora hátrányt okoz?


9. A szabadon letölthető webáruházak fejlesztéseinek minőségét általában nem biztosítják

Az alap funkciók működését az automatizált tesztesetek biztosítják, amelyek tervezési időben kerültek megvalósításra. A jól megírt tesztesetek és a jól, tesztelhető formában megírt kód az egyedüli módszer arra, hogy a minőség egy adott szintjét biztosítsuk. A szabadon letölthető áruházak esetén általában erre nem kerül sor.


Amennyiben:

  • Ön nem szakértő és nem is szeretne az lenni,
  • a saját ideje a legdrágább erőforrás és Ön sokkal hatékonyabb és jobb más területen,
  • anyagi erőforrásai végesek és szereti okosan elkölteni a pénzét,
  • további innovatív ötletekkel rendelkezik, de nem tud a folyamatos fejlesztésekhez hozzáértő szakembereket biztosítani,
  • egyedi folyamatai vannak, amelyeket az előre elkészített sablon megoldások nem fednek le,
  • nem elégszik meg a sablon megoldásokkal, hosszú távon kiszámítható és stabil működést szeretne biztosítani,
  • nem szeretne bonyolult és átláthatatlan rendszerrel rendelkezni, ahol a funkciók 80% -át nem használja ki,
  • szereti, ha a felmerülő költségei előre láthatóak és tervezhetőek

akkor Önnek véleményem szerint egy bérelhető, egyedi megoldásra van szüksége.


Miért éppen a deelite-shop.eu megoldás lehet a legmegfelelőbb?

A fontosabb alapelveket szeretném megemlíteni, amelyeket a kifejlesztéskor a szem előtt tartottunk.

Az egyszerűséget és a felhasználóbarát működést tartottuk az egyik legfontosabb szempontnak. Az áruház, mint rendszer, csak azokat a fő funkciókat tartalmazza, amire valóban szükség van.

Az áruház együtt tudjon működni bármilyen további részrendszerrel, az adatcsere megvalósítása ne okozzon semmilyen problémát.

Az egész áruház egy elosztott rendszeren alapul, ahol nem egy szerver szolgálja ki a kéréseket, ezzel is biztosítva a stabil működést.

Az alapoktól került kialakításra, és figyelembe veszi a legkorszerűbb felhőtechnológiai megoldásokat: eleve a felhő használatra lett optimalizálva. A jelenlegi, ún. legacy alkalmazásokat általában gyökeresen át kell alakítani, hogy alkalmasak legyenek a legkorszerűbb működésre, ami a költségeket jelentősen megnöveli.

Rendelkezik magyar nyelvű felhasználói és fejlesztői dokumentációval, illetve automatizálható tesztesetekkel.

Architektúrájában teljesen eltérő megoldásra épül, mint a népszerű, szabadon letölthető verziók, így hatékonyabb fejlesztést, üzemeltetést és használatot tudunk elérni.

Mindezek ellenére az is elképzelhető, hogy nem mi leszünk Önnek a legmegfelelőbb választás, mert nem találjuk meg a közös hangot.

Javaslom, hogy válasszon ki egy Önnek megfelelő időpontot egy 30 perces ingyenes, kötelezettségektől mentes online konzultációra, ahol pontosítani tudjuk az elképzeléseit, illetve felteheti esetlegesen felmerülő további kérdéseit.

Bízom benne, hogy hamarosan találkozunk.

Köszönöm a figyelmét!

DotLogics Hungary Kft. - partner az elektronikus kereskedelemben